Нина Николина

Нина Николина и „Черноморските сирени“ с уникален фоклорен спектакъл в Дома на киното

12 юни 2017

Популярната българска певица Нина Николина се впуска в нов амбициозен проект. На 13 юни, в компанията на свои колеги и колежки от легендарни хорове като „Мистерията на българските гласове“, ансамбъл „Филип Кутев“ и квартет „Славей“ тя ще излезе за концерт в залата на столичния Дом на киното.

Изпълнението на женския народен хор ще бъде акустично и ще включва 25 изпълнения, сред които някои от най-обичаните и популярни народни песни. Сред заглавията личат имената на „Полегнала е Тодора“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Излел е Делю Хайдутин“, „Евген деда“, „Вечеряй, Радо“ и много др. След самото събитие ще бъде представен и последният филм с участието на Нина Николина и озаглавения „Черноморските сирени“ женски народен хор – „Белгийският крал“.

Черноморските сирени/снимка: Прес инфо

Черноморските сирени/снимка: Прес инфо

„Това е магия, която не мога да обясня. Когато запееш „Излел е Делю хайдутин“, се получава някакъв полет, отделяш се от земята и започваш да летиш като птица. Случва се винаги, когато има атмосферата за това, да го направиш по естествен начин. Ако има публика, която да ти върне емоцията, се издигаш още по-високо! Прави го и народната песен със специфичната си мелодика. Не може да се обясни с думи…„, коментира самата Нина Николина.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)