il_fullxfull.342914896

Ниско самочувствие и нарцисизъм – това най-често показват Facebook статусите ни

04 юни 2015

Според ново проучване на поведението ни в социалните мрежи, колкото повече лична информация споделяме във Facebook, толкова по-вероятно е да имаме ниско самочувствие, проблеми в общуването или да страдаме от нарцисизъм.

Учени от университета в Брунел са провели проучване въз основа на 555 онлайн търсения и са стигнали до извода, че прекаленото споделяне в социалните мрежи главно се прави от няколко типа хора. Така например, хората с ниско самочувствие обикновено публикуват твърде много информация за това дали в момента са обвързани или не и как се развива връзката им. По този начин те търсят одобрението и вниманието на останалите.

Хората, които публикуват твърде много информация за диети, упражнения и постижения обикновено са твърде самовлюбени и нарцистични, но отново търсят как да привлекат вниманието на другите! Общителните хора публикуват информация за социални събития, като чрез тях търсят контакт с другите. Интересно е да добавим също, че в социалните мрежи все повече се наблюдава съперничество между родители, които публикуват информация за своите деца.

Естествено, поведението ни в мрежите тепърва ще бъде подлагано на множество изследвания и анализи, а дотогава можем да се замислим какво споделяме и към кой тип потребители ни отнася това.

текст: Елена Михайлова
снимкa: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)