„Нито вълк, нито куче” – за живота в индианските резервати (трейлър)

10 юни 2018

Обичате ли индианците? Филмът от Великобритания на режисьора Стивън Люуис Симпсън „Нито вълк, нито куче” ще ви разкаже история за тях. Симпсън е и сценарист, заедно с Кент Нърбърн. Във филма участват Дейв Белоглав Орел, Кристофър Суийни, Ричард Рей Уитман, Татанка Мийнс и Розан Суперноут.

„Нито вълк, нито куче”

Кадър от филма/YouTube

Въздействащата екранизация по едноименния роман на Кент Нърбърн проследява пътешествието на писател, отведен в сърцето на съвременния индиански живот по земите на Северна и Южна Дкота. Кент (Кристофър Суийни) получава мистериозно обаждане от внучката на 95-годишен старейшина от племето Лакота. Добър по сърце и вдъхновен от отдадеността на своя баща да помага на другите, писателят решава да пропътува хиляди мили през северните равини на Америка до обезлюдения индианския резерват, за да се срещне с мъдрия Дан (Дейв Белоглав Орел). Възрастният индианец живее в схлупена барака на един хълм, придружаван единствено от своите верни спътници – кучето му, близък приятел на име Гроувър (Ричард Рей Уитман) и неговта внучка Уинона (Розан Суперноут), която е изключително подозрителна по отношение намеренията на белия мъж, дошъл на техни земи. Потопен в индианската култура и думи на далновидния Дан, Кент е на път да разкаже велика история или да се откаже от най-важната книга, която някога е писал.

Кадър от филма „Нито вълк, нито куче”  Снимка: domnakinoto.com

Кадър от филма „Нито вълк, нито куче”
Снимка: domnakinoto.com

На 10-ти юни от 19:00 ч. в Дома на киното в София ще бъде една от българските прожекции на филма „Нито вълк, нито куче”, създаден през 2016 г.. След прожекцията ще има разговор със сценариста и режисьора на филма Стивън Л. Симпсън, живял в индиански резервати в САЩ и познаващ редица лакота и други индианци.

Плакат на филма/IMDb

Плакат на филма/IMDb

публикацията подготви: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)