Людмила Живкова

Нова биография за живота и смъртта на Людмила Живкова излиза у нас

28 ноември 2018

Новата биография на Людмила Живкова – Животът и смъртта на Людмила Живкова“ ще се появи на родния пазар след броени дни – на 5 декември под логото на издателство СЕНС. Книгата е луксозно издание с твърди корици, с обем от 736 страници и е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев.

Той работи по темата от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм на продуцентските компании СИА и Камера. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява ултимативния биографичен разказ за Людмила.

Людмила Живкова

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки.

„Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра. Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им.

Людмила Живкова

Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило. Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно изгражда доверие към неприсъстващия разказвач„, коментира редакторът Силвия Недкова.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)