арабска принцеса

Нова книга за една арабска принцеса

06 януари 2019

Известно е, че животът на жените в арабските държави не е лесен. С какви проблеми се сблъсква и как живее една арабска принцеса сред тях, разказва Джийн Сасън.

На 10 януари предстои да излезе нова книга със заглавие „Една арабска принцеса: Светлини сред сенките”. Тя се подготвя за печат от издателство „Ера” и включва 296 страници. Авторката Джийн Сасън има интерес към правата на жените, животните, хуманитарните и политически въпроси.

Корицата на книгата (Ера, 2019)

Корицата на книгата „Една арабска принцеса: Светлини сред сенките” (Ера, 2019)

За книгата от издателите:

Джийн Сасън повече от двадесет години изравя дълбоко пазените тайни за живота в Близкия изток. Разказани от името на Султана ал Сауд, нейните книги разбулват жестоката действителност в Саудитска Арабия и разкриват пред очите на целия свят потресаващите ограничения, с които жените там продължават да се сблъскват и до днес.

В „Една арабска принцеса: Светлини сред сенките” новините за реформи на гражданските права са обнадеждаващи, но жените продължават да страдат от посегателства и от липса на правна защита. Въпреки че кралството се намира на прага на революционна промяна, за повечето от тях възможността за равноправие и независимост си остава недостижим блян.

Султана умело съчетава своята собствена история с начина на живот в Саудитска Арабия. Принцесата се сблъсква с множество радости и тревоги в усилията си да помогне и да облекчи положението на страдащите. Законът за настойничеството, според който на жената не ѝ е позволено да извършва каквито и да било дейности без своя наставник, все още хвърля сенки на ужас в копнеещата за лятно слънце измъчена душа на саудитските жени.

В „Една арабска принцеса: Светлини сред сенките” ние за пореден път се убеждаваме в решителността на Султана ал Сауд, която никога не се отказва да се бори за правата за жените в любимото си кралство. Само на крачка от заветната промяна това се очертава да бъде най-ожесточената битка в една война, продължила няколко десетилетия.

Вижте още: „Всеки мой дъх” – нова история от Никълъс Спаркс

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)