мързеливата

Нова книга за „мързеливата майка”

27 януари 2019

Да си майка не е лесно, но пък е голямо щастие. Повечето жени не търсят специални инструкции в книгите как да отглеждат и възпитават децата си, но може би имате въпроси, на които търсите отговор. „Мързеливата майка“, или как да ускорим развитието на детето си” може да бъде полезна за родителите. Книгата се издава от „Колибри”, а преводът е на Ася Григорова.

Авторът е Анна Бикова, която е психолог, педагог и популярен блогър. Идеята за книгата се ражда, след като Бикова публикува мнението си във форум на руски сайт. Авторката е убедена, че похватите на „мързеливата майка“ ще ни приближат към целта – да направим децата си самостоятелни, инициативни и отговорни.

Корицата на книгата  „Мързеливата майка“, или как да ускорим развитието на детето си” (Колибри, 2019)

Корицата на книгата „Мързеливата майка“, или как да ускорим развитието на детето си” (Колибри, 2019)

За книгата от издателите:

Носна кърпичка, трамваен билет, букет есенни листа или най-обикновена локва – какво е общото между тях? Според авторката всички те, както и много други най-обикновени предмети и дейности, могат да допринесат за хармоничното развитие на малчуганите от 1 до 6 години. Защото всяка разходка, всеки непринуден разговор с детето може да стане извор на невероятни открития.

В тази втора книга от поредицата за „мързеливата майка“ Анна Бикова (р. 1977 г., психолог, педагог, известен блогър и автор на бестселъра „Самостоятелното дете, или как да стана „мързелива майка“) дава много полезни идеи на родителите, които с подръчни средства могат да ускорят всестранното развитие на децата си дори без скъпи играчки и специализирани занимания. Нужни са само желание и въображение.

С присъщото си сладкодумие, чувство за хумор и познаване на особеностите на всяка възраст от 1 до 6 години, Анна Бикова ни показва с много конкретни примери посоката, в която суперзаетите днешни родители да насочат усилията си, без да отделят специално време и средства за това.

снимка: pixabay.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)