Османската империя

Нова книга за създателя на Османската империя

20 август 2018

След нашествието от турски сериали, се наблюдава интерес и към издаването на книги, свързани с турската история. През тази седмица предстои да излезе от печат книга, посветена на създателя на Османската империя. Първият том се нарича „Любов”, а поредицата  – „Осман. Раждането на империята”. Автор е турският писател Беязът Акман.

Преводът е на Елен Кирчева, а изданието е на „Сиела”.Историята разказва за Осман през очите на рицаря Михал, пътешественика Марко Поло и през вътрешния взор на Юнус Емре.

За книгата от издателите:

Краят на тринайсети век. Анатолия е обхваната от войни и кръвопролития. Източните варвари – монголците, всяват ужас, западните кръстоносци не знаят що е милост, а лукавите асасини налагат своята жестока справедливост… Губернаторите – наместници на императора на Византия – са решили да довършат турците един път завинаги…

Сред този хаос ще се появи един водач… Младеж, произхождащ от малко княжество, символизиращ надеждата и справедливостта за своя народ, притиснат в ъгъла.

Това е историята на създателя на Османската империя, която за векове наред ще е надвиснала като сянка над Европа.

В първия том – „Любов” – Беязът Акман проследява детството и младостта на Осман, запознанството с Рабия и страстта му към нея, духовното му израстване в манастира на шейх Едебали, първите схватки с рицарите и губернаторите, разчистването на сметките с асасините… и едно голямо предателство.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Детайл от корицата на книгата „Любов” от Беязът Акман (Сиела, 2018)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)