Тери Пратчет

Нова книга на Тери Пратчет излиза на български език

08 декември 2018

Британският писател Тери Пратчет си отиде от този свят, но за радост на своите почитатели е написал много и интересни книги. А за щастие на българските си читатели не всичко написано от него е излязло и на български език.

От другата седмица се планира на книжния пазар да се появи нова книга на Тери Пратчет със заглавие „Примигване на екрана”. Тя представлява сборник с разкази в превод на Светлана Комогорова-Комата и се издава от „Сиела”.

Корицата на книгата (Сиела, 2018)

Корицата на книгата „Примигване на екрана” (Сиела, 2018)

За книгата от издателите:

Този сборник с кратки произведения ще ви срещне както с обичани и добре познати герои като Леля Ог, Ефрейтор Керът, Лорд Ветинари и разбира се, Смърт, така и с герои и цели светове, които незаслужено са останали забравени и пренебрегнати. Ще преживеете приключения, ще пътувате из фантастични светове, ще се запознаете с някои доста стряскащи идеи на Тери Пратчет за Коледа и ще научите химна на град Анкх-Морпорк.

Някои от разказите в Примигване на екрана съдържат намеци за това как са се появили герои като Ринсуинд и Смърт. Други са остра политическа и социална сатира, а някои представляват сериозна научна фантастика. Всички те обаче са плод на огромната огромна творческа мощ, безграничното въображение и неподражаемото чувство за хумор на Тери Пратчет.

Вижте още: „Добри поличби” по Тери Пратчет и Нийл Геймън с първи трейлър (видео)

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Terry Pratchett/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)