Нова опасна игра призовава децата към самоубийство (видео)

27 февруари 2019

Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия „Син кит“. Предизвикателството е наречено „Момо“. То се цели в приложения за общуване на телефоните, наречени WhatsApp, информира Канал 3. Неизвестни пишат на малки деца през приложението и когато те им отговорят, изпращат заплашителна снимка и започват да ги предизвикват да се самонараняват и дори да отнемат живота си, а ако не го направят, заплашват да прокълнат тях и семействата им. „Играта“ много напомня на нашумялото преди година предизвикателство „Син кит“, заради което над 130 деца в Русия починаха.

Нова опасна игра призовава децата към самоубийство

Нова опасна игра призовава децата към самоубийство

„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани. Лицето на „Момо“ представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

Снимка: Rte.ie

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)