roof4

Нова парти култура от Ню Йорк с успех и в България

02 юли 2015

Rooftopcity е новата мода в нощния живот в България – партита от високо и под звездите с добра музика и приятна гледка. Форматът е авторска концепция на продуцентската компания ProFusion/Атанас Лозанов Nasix, а две години по-късно се превръща в успешен ентъртейнмънт модел и у нас. Първото парти се състоя от върха на най-високия столичен хотел в София с вокални и инструментални импровизации на живо с участието на музикални артисти.

roof1
В Ню Йорк, това е традиция от десетилетия, привличаща интереса на публиката за светски и корпоративни партита в известни rooftop барове, урбанизирани пространства на върха на хотели или събирания на покриви на жилищни сгради от частен характер – рождени дни, сватби и бенефиси, както и мащабни музикални събития и лайфове с популярни артисти на върха на търговски центрове.

roof5
Rooftopcity в България се провежда във два формата – частни звездни партита под звездите и разтърсващи партита с елементи на мултимедиен и светлинен спектакъл за феновете на електронната музика. Партитата започват преди залез слънце и завършват в полунощ.
През 2015-та, на 22 май и 19 юни 2015 г. се състояха първите две мащабни партита на покривите на търговски центрове в София. Двата ивента в жк. „Надежда“ и „Хладилника“ събраха общо над 1400 души, фенове на deep house & nu disco и качественото забавление.
Сред диджей артистите, които застават зад пулта на Rooftopcity са легендата на българската електронна сцена – Jassen Petrov (Metropolis), както и талантливите резиденти на култовия Yalta Club – Стефан Попов и Runo.

roof6
За денс пърформанса се грижи клубната икона Даниела Арнаут, а нейните танцуващи момичета всеки път взривяват публиката.
Партитата на покривите на емблематични сгради в България включват дрескод и тематика, а достъпът става с покани, които феновете заявяват по електронен път две седмици преди събитието. Rooftopcity, епизод 3, ще се случи на 17 юли на покрива на Paradise Center/Playground, а до края на лятото – още три партита ще има на високо в Слънчев бряг, като в селекцията диджеи ще доминира международното участие и пърформанса като съдържание.
.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)