нова тапа

Нова тапа пред Александровска заради третия лъч на метрото

13 юли 2018

Движението по столичния бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“ тръгва на 19 юли. Булевардът вече е четрилентов, в момента се извършва полагане на последния пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление.

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. “Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“.

По думите на кмеа на София Йорданка Фандъкова, след пускането на движението по бул. “Тодор Каблешков“ се планира да започне разширението на следващия етап на бул. “Монтевидео“ от ул. “Боряна“ до бул. “Никола Петков“.

От 16 юли започва изграждането на подлез в района на бул. „Пенчо Славейков“ и бъдещата метростанция от III лъч.

От неделя ще има тапа на бул „Пенчо Славейков“ от бул. Прага до Витошка, където заради третия лъч на метрото започва изграждане на подлеза и ремонт на булеварда. Той ще е частично затворен за движение. За превозни средства обаче се отваря ул. „Георги Софийски“.

Във връзка с организацията на движение по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев проведе и среща с ръководствата на намиращите се в района лечебни заведения с цел обсъждане на движението на автомобилите за спешна помощ.

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде обновена изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево” в район „Възраждане”, ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод, каза още Фандъкова.

Източник: offnews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)