25 години Нова ТВ

Нова телевизия поля 25-годишнината на пищно парти

05 октомври 2019

Преди броени дни Нова телевизия отпразнува с пищно парти поредния си рожден ден – като цифра, номер 25. Именно преди 25 години е даден стартът на първата частна телевизия в София. Медията отбеляза годишнината си с грандиозно парти с над 600 гости – колеги, приятели и бизнес-партньори.

25 години Нова ТВ

Снимка: Vesti.BG

През 1994 година са първите стъпки на една малка телевизия, без сигурно бъдеще, но с много потенциал. В първите години на телевизията журналистически опит трупат и Николай Дойнов и Ани Салич. „Беше малка, беше създадена в един салон за аеробика, но пък беше създадена от млади хора”, каза водещият на новините Николай Дойнов.

„И голямо предизвикателство, защото се учехме на всичко всеки ден – как да се гримираме, как да се държим пред камера, как да задаваме правилните въпроси”, спомня си и Ани.

Снимка: Vesti.BG

Снимка: Vesti.BG

„Винаги сме подкрепяли през годините българските продукции, българските творци, българското кино и ще продължаваме все повече и повече да бъде българската телевизия”, коментира и изпълнителният директор Вяра Анкова. „Нова ТВ беше първата, която предложи риалити формати на българите. Първа създаде ексклузивен спортен пакет с най-доброто от световния и българския спорт”, посочи и Николай Андреев. Към хубавите думи се присъедини и новият собственик на медията Кирил Домусчиев.

Снимка: Vesti.BG

Снимка: Vesti.BG

„Много съм щастлив, че вече съм част от това семейство или поне така се чувствам”, каза той, а брат му, Георги Домусчиев, който е председател на Съвета на директорите на „Нова Броудкастинг груп“, допълни „Надяваме се в най-скоро време технологичното обновяване да приключи и Нова ТВ да бъде с най-новото поколение техника и ноухау“. Честито, колеги!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)