Z3Nv0b4g

Новите трима тенори Il Volo – победители в Сан Ремо

15 февруари 2015

Вокалното трио Il Volo („Полетът“), което със скоростта на светлината започва да придобива славата на „новите трима тенори“ (макар единият от тях да е всъщност баритон), са победители в 65-ото юбилейно издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. Младоците Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле, съответно на 22, 21 и 20 години, но вече с 8 издадени албума, смазаха конкуренцията и спечелиха жури и публика със своето парче Grande amore - микс между поп и опера в добрите италиански традиции, положени на този подиум от Андреа Бочели, Ал Бано и т.н.

il-volo
На второ място остана Нек с песента 
Fatti avani amore, а трета се класира Малика Айан с Adesso e qui.

Грандиозен гаф се случи на финала на 65-ото юбилейно издание на песенния фестивал в Сан Ремо в съботната нощ. По средата на обявяването на класирането на 16-те „шампиони“ отзад напред, водещият и художествен директор на феста – Карло Конти, получи в слушалката съобщение, че има грешка в подреждането и електронната система отказа. Точно в този момент Конти беше произнесъл името на любимеца на публиката – известния Нек, поставяйки го на 9-о място, при което публиката в култовия театър „Аристон“ избухна в недоволни възгласи и освирквания. Тъй като работата на електронната система за десетина минути така и не се възстанови, водещият получи на ръка листче, от което прочете класирането. Потвърдено бе, че подреждането от 16-о до 9-о място според листчето е същото с изключение на най-високото девето място в тази група, на което първоначално бе поставен Нек. При изчитането на певците от 8-о до 4-то място той пак не беше споменат, от което излезе, че в крайна сметка е сред призьорите в тройката. Така бяха предвидили и букмейкърите.

Заедно с него там се озоваха виртуозните нови трима тенори – групата Il Volo и джаз дарованието Малика Аян, родена в Милано от майка италианка и баща мароканец.

https://www.youtube.com/watch?v=w1f6o1HQBvg
След 8-ото място останаха обаче някои от най-интересните изпълнители в това издание на фестивала: Ирене Гранди, Бианка Атцей, Нина Дзили (заела незавидното девето място, за което първоначално бе казано, че се пада на Нек). Да не говорим, че някои от най-титолуваните претенденти като Лара Фабиан, Раф и Анна Татанджело отпаднаха още предната вече, лишавайки се от възможността да пеят на големия финал.

данни: Факти.бг

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)