Новият ван на Мercedes-Benz с дронове на покрива

17 септември 2016

Mercedes-Benz представиха новия си микробус – интегрирано решение за новите изисквания на клиентите с изследването „vision van“. Това изцяло електрическо превозно средство съчетава различни иновативни решения за доставка в градски и крайградски среди.

Това е първият ван в света с изцяло цифрово свързване на всички участващи хора и процеси – от центъра на разпределение към колектора. Нещо повече, той е първият ван, който има напълно автоматизирано товарно пространство и интегрирани дронове за доставка. Например, ако доставчикът спре своето превозно средство в жилищен район, ще бъде възможно да се доставят множество пакети до близките получатели по въздуха,  дори ако те не са у дома си – в допълнение към ръчната доставка.

Това прави работата на доставчика доста по-лесна, намалява времето за доставка и предлага на крайните клиенти нови възможности – като например да получат пратката си на същия ден или в договореното време. Превозното средство е оборудвано с 75 kW електрическа енергия и в зависимост от предназначеното приложение има обхват от 80 км до приблизително 270 км . С  „vision van“ доставките са беземисионни.

mercedes-vision-van-designboom-05

Тази инициатива за стратегическо бъдеще на транспортната индустрия, вижда системното разделение и променящите се изисквания на клиентите. Трансформацията на производството е резултат от различните икономически и социални тенденции, сред които са: урбанизацията, растежът в електронната търговия, на интелигентна мрежа на широк спектър от технологии в интернет и разпространението на платформата, базирана на бизнес модели. Област от особен интерес за производителя на микробуси от Щутгарт е базиран на нови концепции за мобилност и превоз по заявка на стоки и хора.

mercedes-vision-van-designboom-02

В бъдеще, тези понятия като „интелигентни мобилност“ могат да допълнят обществения транспорт, като бърз, ефикасен и индивидуален транспорт на пътници по време на пикови и непикови часове чрез концепциите за споделено пътуване. Подобни интелигентни технологии могат също да подобрят транспортирането на стоки и да го направят по-ефикасно. Mercedes-Benz имат намерение да се превърнат в пионери, като разработят и новаторски лизингови схеми, отдаване под наем и споделяне на моделите, които са напълно съобразени с нуждите на клиенти им.

Снимки: designboom

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)