„Новият папа“ тръгва на 10 януари (видео)

30 ноември 2019

„Новият папа“, сериалът продължение на „Младият папа“,може да гледаме на 10 януари в онлайн платформата на НВО. След провокативното промо, в което Джъд Лоу се разхожда по бял бански на плажа сред море от красавици и примиерата на кинофестивала във Венеция, интригата около  продукцията на Паоло Сорентино става все по-голяма. Още повече, след като Лоу, изпълняващ ролята на Лени Белардо сподели, че в някои сцени се появява само по салфетка…

Световната премиера е насрочена за 13 януари, когато първият епизод ще тръгне по френския „Canal+“ и американския НВО.

Сорентино изтъкна, че „Новият папа“ не е съвсем точно продължение на историята от „Младият папа“ от 2017 г., но на екран ще видим познати физиономии. Джъд Лоу се завръща в ролята си на Лени Белардо, известен сред миряните като папа Пий XIII, но след мистериозен обрат на събитията изпада в кома. Функциите му на глава на католическата църква заема „новият папа“ Джон Малкович. В епизодични роли ще се появят Мерилин Менсън и Шарън Стоун.

Шарън Стоун и Джон Малкович в епизодите на Новият папа

Шарън Стоун и Джон Малкович в епизодите на Новият папа

Междувременно, хванат в капан между живота и смъртта, Лени Белардо е превърнат в светец и хиляди вече го идолизират, подхранвайки контраста между фундаментализмите. В същото време Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството, заплашващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче, във Ватикана нищо не е това, каквото изглежда.

Епизодите от „Новият папа“ са 9. Техен режисьор е Сорентино, който е съсценарист заедно с Умберто Контарело и Стефано Бисе.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)