Новият сезон на „Историята на прислужницата” от април (трейлър)

15 януари 2018

Преди часове излезе първия трейлър на втория сезон на сериала „Историята на прислужницата” („The Handmaid’s Tale”), от който става ясно, че бъде излъчен от април. Наградената с „Еми” и „Златен глобус” телевизионна продукция набира все повече почитатели. Отличена беше и главната актриса Елизабет Мос.

„Историята на прислужницата”

Детайл от плаката на сериала „Историята на прислужницата”:

Вижте още: Всички в черно на наградите „Златен глобус”

За сериала „Историята на прислужницата”:

Адаптацията по класическия роман на Маргарет Атууд, „Историята на прислужницата“ разказва за живота в дистопичния Гилеад, познат в миналото като САЩ. Тоталитарно общество с намаляваща раждаемост е изправено пред климатична катастрофа и е управлявано от краен фундаменталистки режим, който третира жените като собственост на държавата. Като една от последните жени, които могат да раждат, Офред (Елизабет Мос) е наложница в дома на Командира – тя е част от кастата жени, принудени да обслужват сексуалните интереси на мъжете, да раждат деца и да помогнат за репопулацията на света. В това ужасяващо общество Офред трябва да се справя с командирите, жестоките им съпруги, останалите от прислугата, както и другите наложници. Докато основната й цел е да открие дъщерята, която някога са й отнели.

Книгата на Маргарет Атууд излезе на български език от издателство „Orange books” през 2017 г. под името „Разказът на прислужницата”.

Корицата на книгата „Разказът на прислужницата” (Orange books, 2017)

Корицата на книгата „Разказът на прислужницата” (Orange books, 2017)

 

Публикацията подготви Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)