Новият суперавтомобил Lamborghini Centenario е с двигател с мощност от 775 к.с. (видео)

04 април 2016

Lamborghini възнамеряват да отбележат подобаващо 100-годишнината от рождението на основателя на компанията Феручо Ламборгини, който създава изцяло нова ера в развитието на спортните автомобили, която продължава и днес.

02-lamborghini-centenario-geneva-1

Италианският производител вече разработи специален модел, който ще се продава в ограничени количества и носи името Lamborghini Centenario.

03-lamborghini-centenario-geneva-1

Припомняме ви, че Феручо Ламборгини е инженер, който освен, че създава компанията е конструктор на хеликоптери и е известен със страстта си към виното и е роден на 28 април 1916г. в Ренацо ди Ченто.

05-lamborghini-centenario-geneva-1

Компанията показа за първи път новия си суперавтомобил на изложението Geneva Motor Show 2016, което се проведе през март и произведе само 40 броя на Lamborghini Centenario, съобщава Ubergizmo. Според първоначална информация малцината, които могат да си позволят да купят подобен модел ще трябва да платят сума от $2.5 млн. за тази привилегия.

07-lamborghini-centenario-geneva-1

Lamborghini ще създадат в своите фабрики 20 Coupe версии на автомобила, докато другите ще бъдат роудстъри, като Centenario ще е един от най-бързите модели в историята на компанията досега.

08-lamborghini-centenario-geneva-1

Въпросният модел разполага с мощен V-12 двигател с максимална мощност от 770 конски сили и ще може да ускорява от 0 до 100 км./ч. за впечатляващите 2.8 секунди.

09-lamborghini-centenario-geneva-1

За съжаление в момента това е цялата информация, с която разполагаме за Lamborghini Centenario.

04-lamborghini-centenario-geneva-1

Oстава да видим какви други изненади са подготвили от компанията, за да отбележат 100-годишнината на създателя на култовия италиански бранд.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)