place-vendo-me-store-front-1506464494

Новият флагман на Луи Вюитон на плац Вандом в Париж

07 октомври 2017

Монограмите на Луи Вюитон са прости и изчистени – редица от символи: свързващи LV, диамант и  цвете. Какво означават те ли? Никой не е съвсем сигурен, но едно е ясно – това са едни от най-популярните знаци в новата ни шопинг култура и потребителско общество. Едни смятат, че те се основават на плочките в дома на Вюитон в Асниер. Други предполагат, че са част от коптски гоблен в музея на Кюни в Париж. А за трети – цветето с четири листа е взаимствано от каменната фасадна четворка на Двореца на Доджите във Венеция…

Още по темата: Седмица на модата в Париж: Louis Vuitton пролет- лято 2018

louis-vuitton-on-sloane-street-knightsbridge-london-264-900x600

Още нещо е сигурно: Джордж Вюитон ги избира още в момента, когато създава първите си произведения  през 1896 г. в почит към баща си Луи, който наскоро починал. Монограмата е създадена и за да защити компанията от плагиатите тогава. Е, години по-късно това вече е невъзможно. Това е най-фалшифицираният бранд в света от години.

Нека посетителите на новия магазин – флагман на марката, разположен в изящен мезонет на Плац Вандом №2 в Париж се потопят в историята и усещанията на бранда. Новото пететажно пространство, проектирано от Питър Марино отвори врати скоро. Новото пространство заема две комбинирани исторически сгради и витрини, както само Vuitton може да декорира.

Още по темата: Париж винаги е добра идея!

ground-floor-2-1506464640

„Това място е много символично за Луи Вютън, тъй като Place Vendôme е един от най-красивите примери за френско изкуство. Като достоен наследник на тази традиция, беше съвсем естествено Луис Вюитон да установи работни срещи, за да покаже творбите си тук, като по този начин се гарантира, че наследството ще продължи и за бъдещите поколения „

казва председателят и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton, Майкъл Бърк.

lv-1507209374

Още по темата: Ritz Paris – една легенда се завръща!

Структурите на емблематичния парижки площад, частните хотели, които са дом на парижките благородници, осигуряват пространството, необходимо за пълен разказ: минало и настояще, традиция и технология, процес и създаване.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)