Най-скъпата кола: $12.8 Million Rolls Royce Sweptail /видео/

31 май 2017

Представената преди дни кола Rolls-Royce Sweptail coupé е най-скъпия автомобил в света в момента със своите $12.8 милиона. Rolls Royce Sweptail отдава почит към света на състезателните яхти. Преди една година най-луксозния автомобилен бранд  представи концепцията си „световната визия за следващите 100 „. В последно време компанията прилага интересни идеи за компилиране на различни концепции в своето автомобилостроене и визия. Неотдавна излезе серията Ролс Ройс, вдъхновен от  света на модата.

Още по темата: С подпис Rolls-Royce, вдъхновено от Нейно Величество Модата!

rolls-royce-sweptail-designboom-08

Новият Rolls-Royce Sweptail

Сега вдъхновението е корабостроенето и яхтената визия. Това превозно средство предвиждаше също да инплантираш собствения си свят и виждания в новите технологии – всеки Ролс-Ройс да бъде проектиран в образа на неговия собственик.  Такова превозно средство би представлявало персонална, поръчкова моторна кола за всеки отделен човек. През 2013 г. компанията предприе курс в преследването именно на тази философия. За да бъде всяка една кола уникат и да притежава безценна колекционерска стойност.

rolls-royce-sweptail-designboom-04

Новият Rolls-Royce Sweptail отдава почит към яхтите

Когато се вижда с просто око,  Sweptail сигнализира, че това е един много различен Ролс-Ройс. Вниманието първо се привлича от уверения и солиден характер на предния профил, съсредоточено върху новото третиране на прочутата решетка.

rolls-royce-sweptail-designboom-02

Страничният силует на колата е  удивителен и подчертава още веднъж силния й характер. Величието на това кралско купе е очевидно. От предния ръб на предното стъкло, линията на покрива се ускорява, като се задейства обратно към задната част на автомобила. Капака на багажника подчертава дължината на колата.

rolls-royce-sweptail-designboom-header

Задната част на автомобила отдава почит към света на състезателните яхти. Гледан директно отзад, конусът контрастира силно с предната част на автомобила, оформяйки ново възприятие на драматичното купе.

снимки: Rolls-Royce

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)