Max Mara's Whitney Bag Anniversary Edition.

Нови модели на легендарната Whitney Bag

26 април 2016

В чест на първата годишнина от откриването на новата сграда на Whitney Museum of American Art в Ню Йорк Max Mara представи вариации на тема култовата чанта Whitney Bag, за която писахме миналата година.

Преди година италианската марка Max Mara стана официален спонсор на откриването на новата сграда на Whitney Museum of American Art на кръстовището на улиците Gansevurt и Washington в Ню Йорк. Именно там се извисява шедьовърът на конструктивизма на архитекта Ренцо Пиано. Тогава Max Mara пусна чантата Whitney, създадена по образа на тази велика сграда.

331e94d3a0bf8e00bd9bab046445dab4

Днес легендарният музей чества годишнина от откриването точно на тази сграда. Max Mara отбелязва празника с представянето на вариации на „архитектурната” чанта. Но този път тя е посветена на първо място, не на сградата, а на нейната основателка Гертруд Вандербилт Уитни.

За вдъхновение е послужила снимка на Гертруд в рокля по дизайн на Леон Бакст – стилист на балета Дягилев. За тази жена – скулптор и филантроп, той е създал рокля в духа на арт деко с плавни линии и пищна пола . Известно е, че Уитни изключително много е харесвала това творение. Мотивите от роклята, можем да видим сега на двете нови чанти на Max Mara. Сред модулните ленти, които покриват фасадата на музея и на чантата, сега има цветя.

Max Mara's Whitney Bag Anniversary Edition.
Президентът на Max Mara Луиджи Марамоти е изключително доволен от свършената работа. Брандът винаги с удоволствие и с готовност е подкрепял културни инициативи. Чантата Уитни, от своя страна, стана част от колекцията на Fashion Institute of Technology. А през март, бе удостоена с наградата IDEAT Future Award 2016 в рамките на форума Design Shanghai, като най-добрият аксесоар на годината.

Max Mara's Whitney Bag Anniversary Edition.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)