Новогодишен концерт "Духът на Европа"

Новогодишният концерт „Духът на Европа“ представи 28-те държави членки на ЕС

02 януари 2018

Традиционният празничен новогодишен концерт с участието на Фестивален симфоничен оркестър този път представи „Духът на Европа“ с произведения от европейски композитори от всички 28 държави-членки на Европейския съюз.

Новогодишен концерт "Духът на Европа"

Този концерт поставя началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС. За солист бе поканен един от най-обичаните, световно-признати български цигулари Светлин Русев – концертмайстор на престижния Оркестър на Романска Швейцария.

Новогодишен концерт "Духът на Европа"

Диригент бе Маестро Емил Табаков, който тази година навършва 70 години. Той е тясно свързан с историята на Новогодишния музикален фестивал в НДК – бил е дълги години негов музикален директор и диригент на Празничния новогодишен концерт.

Новогодишен концерт "Духът на Европа"

Маестро Табаков е сред най-утвърдените български диригенти, дирижирал е концерти на най-големите световни музикални сцени, бил е музикален директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, на Симфоничния оркестър „Билкент“ в Анкара, на Белградската филхармония, на Софийската и Русенската филхармонии.

Новогодишен концерт "Духът на Европа"

Осъществил е записи на повече от 250 симфонични и оперни произведения на компактдискове и е носител на множество професионални награди.

Виж още снимки!

Очаквайте репортаж от репетицията на концерта по In Life TV!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)