d16

Новогодишни ястия от цял свят (част II)

29 декември 2016

Всяка нация има своите кулинарни традиции. Всички те, обаче, си приличат в едно: ястията на трапезата на Нова година или Коледа носят особен смисъл и значение.

На нас ни беше много интересно да разгледаме какво приготвят за тези празници хората по света.

Франция

Могат ли французите да празнуват без традиционните стриди, хлебчета с гъши дроб, сирене и, разбира се, френско вино!

 d14

Япония

Японците вярват, че кестените носят успех в бизнеса. Ето защо, те се добавят в различни ястия, гарнитури и десерти -например, в питите Mochi от варен ориз. Също на масата на Нова година там ще намерите зеле, грах, фасул и хайвер от херинга.

d7

Германия

В Германия, на масата задължително има ябълки и ядки. Първият се счита за плода на познанието на доброто и злото, а ядките символизират тайните и трудностите на живота. Ябълки с ядки се сервират печени или добавени към десерти, или в пълнежа към  месо и птици.

d8

Чехия

Задължителната украса на новогодишната трапеза и гордостта на домакините в Чехия е руло с ябълки – щрудел. То се сервира със сладолед, сметана или сладко. Всичко останало на трапезата е просто, но засищащо – супа, риба, каша от ечемик.

d9

Португалия

Гроздето е задължително на масата. За португалците то е символ на изобилието и щастлив дом. Ето защо, в полунощ те ядат дванадесет зърна, като на всяка хапка отправят пожелание.

d10

Холандия

Основното ястие на Нова година за холандците са поничките, пържени и поръсени с пудра захар. На този празник те хапват и осолен боб – още едно типично холандко ястие.

d16

d12

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)