Снимка: BioRePeelCl3

Нов метод за подмладяване на кожата без инжекции

25 февруари 2019

Всяка жена, която иска да изглежда по-млада, полага грижи за кожата си. Разпространен е методът на биоревитализация, но много често притесненията са свързани с предстоящите убождания с игли. Италианската компания МЕD Esthetics разработи средство, наречено BioRePeelCl3, което има пилингов ефект, подобен на биоревитализация, но всичко се случва без инжекции.

Препаратът BioRePeelCl3 е двуфазен и в това е другата му особеност. Едната от фазите е хидрофилната, която включва разнообразие от киселини, витамини, компоненти за лифтинг. От тях зависи задействането на репаративните процеси, които подобряват състоянието на кожата и я подмладяват.

Другата фаза – липофилната, се състои от активни вещества, отговарящи за овлажняването на кожата и възстановяването на хидро-липидната бариера. Нейната задача се състои в това да осигури максимално дълбоко проникване на стимулиращите компоненти, да понижи загубата на влага, да възстанови защитните свойства на кожата.

Снимка: BioRePeelCl3

Снимка: BioRePeelCl3

Ефекта на биоревитализация се постига с това, че преди нанасянето върху кожата, двете фази на препарата се смесват и по-нататък работят едновременно, усилвайки взаимно ефекта си. Освен това, компонентите на средството притежават антиоксидантни свойства, изсветляват кожата, засилват изработването на колаген и еластин, хиалуронова киселина, намаляват образуването на бръчки.

Серията от препарати BioRePeelCl3 включва средства за лицето и тялото. В процеса на провеждане на процедурите, козметологът почиства кожата, след това разтръсква ампулата с препарата, за да се смесят веществата и нанася върху лицето или избрания участък на тялото. След завършване на процедурата, кожата се почиства с гъба, натопена във вода.

Снимка: BioRePeelCl3

Снимка: BioRePeelCl3

Препоръчва се лицето, шията, деколтето да се подлагат на процедурата всеки 7-12 дни (4-6 сесии). За ръцете, лактите, задните части, колене, стъпалата са препоръчителни процедури на 10-15 дни (4-6 сесии). Предстои услугата да се появи в козметичните центрове в България.

Вижте още: 10 храни за здрава кожа

снимка: BioRePeelCl3

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)