6.Dessy S decata

Носителите на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ братята цигулари Зайранови – солисти на „Софийски солисти“

14 декември 2015

Голямата награда на Фондация „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството даде крила на децата цигулари Мартин и Александър Зайранови – ученици на световноизвестния виртуоз проф. Марио Хосен. Една от наградите на варненските момчета от Фондацията бе възможността да бъдат солисти на камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

01.Sofiiski solisti

Престижният концерт ще се състои на 15-ти декември от 19 ч. в залата на Военния клуб, където Мартин и Александър ще изпълнят „Вариации на оригинална тема“ от Виенявски, „Вариации на тема от Корели-Тартини“ и „Навара“ от Сарасате под диригентската палка на маестро Пламен Джуров. Входът е свободен!

2.Alexander ZAiranov  02

Преди това елитно събитие, на 12-ти декември, младите виртуози осъществиха и свой самостоятелен коледен концерт в атриума на България Мол – един от верните и традиционни партньори на Фондация „Стоян Камбарев“.

02.Martin Zairanov01

Мартин и Алекс свириха заедно с младата пианистка Анжела Тодорова – лауреат на много награди от конкурси по пиано и камерна музика в България и чужбина.

3.Angela Todorova

Точно в красивото пространство на България Мол, двамата братя Зайранови завладяха сърцата на всички присъстващи по време на Официалната Церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ през април, тази година. Освен, че грабнаха бронзовата статуетка и паричната премия в размер на 3000 лв, те получиха и подкрепа за реализиране на конкретни техни проекти и концерти, което е и основната мисия на Фондация „Стоян Камбарев“. Маркетинг-директорът на мола Петя Георгиева още тогава ги покани, за да осъществят този концерт.

5. Dessy s Alex i Martin i roditelite im

„Алекс и Марти са две прекрасни момчета и са най-младите носители на Голямата награда за изкуство до сега. Те са безкрайно талантливи, но и изключително отговорни и трудолюбиви – нещо, без което не биха постигнали толкова големи успехи на тази крехка възраст. Двамата братя са лауреати на световни конкурси и носители на впечатляващо много международни награди. Щастлива съм, че Фондацията им помага и ще ги подкрепя и в бъдеще и ги включихме в много творчески проекти, както в България, така и в чужбина, за които тепърва ще се чуе. Бъдещето е пред тях!“ – сподели председателят на Фондация „Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)