Павел Павликовски с Оскар

Носителят на Оскар Павел Павликовски идва за „София Филм Фест 2019″

28 януари 2019

Един от най-заслужилите полски творци в света на Седмото изкуство Павел Павликовски ще бъде сред гостите в тазгодишното издание на родния кинофорум „София Филм Фест“.

След като спечели приза за режисура в Кан 2018 и обра най-важните отличия на Европейските филмови награди, заснетата в черно-бяло драма на полския режисьор „Студена война“ не изненада никого и с попадането си в списъка със заглавия, от които ще бъдат избрани номинациите за „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм.

Това ще е поредният опит на Павликовски да се добере до заветната статуетка – Американската киноакадемия познава творчеството му отлично, през 2015 година именно неговият „Ида“ спечели „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

Кадър от "Студена война"

Кадър от „Студена война“

Иначе режисьорът ще посети столицата за втори път по същия повод, след като представи лично пред българската публика на „София Филм Фест“ – „Моето лято на любовта“ през 2005 година.

Колкото до новия му шедьовър „Студена война“ , това е завладяваща любовна история, сплела фатално съдбите на двама души с различни житейски биографии и темпераменти на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-те години на миналия век.

Двамата са фатално неподходящи един за друг, но връзката им е предопределена от съдбата, а филмът разказва за една невъзможна любовна история във времена, абсолютно непознати на днешните поколения…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)