michael-eastman-photography-designboom-10

Носталгията на разпадащия се блясък

30 януари 2019

През  последните пет десетилетия самоукия фотограф Майкъл Ийстман документира разпадащата се архитектура на градове, включително Хавана, Буенос Айрес, Лисабон и Милано. Пропити от носталгия по отминалото време и блясък, много от мащабните снимки изобразяват сгради, които скоро ще престанат да съществуват, като действат като останки от непрекъснатостта на нашия колективен живот.

michael-eastman-photography-designboom-1
Фотоизложбата е ексонирана в   модерната галерия JL в Палм Бийч, Флорида. Кадрите на Майкъл Истън се характеризират с прецизност, монументалност и живописна употреба на цветовете. Фотографът е заснел интимни портрети на места и тяхната история, илюстрирани с кадри от разпадащи се изящни изкуства или колониални структури, или такива, които впоследствие са били премахнати или обновени. Тези празни стаи наистина са портрети на хората, които са ги обитавали.

С носталгия и респект към уникалните кадри, нека ги разгледаме:

michael-eastman-photography-designboom-2michael-eastman-photography-designboom-6michael-eastman-photography-designboom-8michael-eastman-photography-designboom-9michael-eastman-photography-designboom-13michael-eastman-photography-designboom-15michael-eastman-photography-designboom-16michael-eastman-photography-designboom-14michael-eastman-photography-designboom-17michael-eastman-photography-designboom-20

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)