768x432

Нощни автобуси от всички квартали на София с обща спирка

03 февруари 2018

Нощен транспорт в София ще има от април или май. Всички автобуси ще се събират на обща спирка в центъра на града, за да могат гражданите да се прекачват към различните квартали. 

Престоят на рейсовете ще е около пет минути на централната спирка, мястото на която все още не е уточнено. Обсъждат се площадите Света Неделя, Батенберг и Александър Невски, както и бул. Васил Левски пред Народната библиотека, заяви за OFFNews зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Нощните линии ще свързват всички квартали на София с центъра, а маршрутът им няма да е същият като на дневните автобуси. Движението им ще е диаметрално, така че да минат през възможно най-много места.

Най-вероятно по нощните линии няма да се движат съчленени, а единични автобуси, допълни Крусев. Все още обаче не е решено на какъв интервал ще се движат рейсовете през нощта.

Според социологическо проучване на Тренд по поръчка на Столична община 4 на сто от хората в София искат нощен транспорт, съобщиха от Московска 33.

Спаси София иска 7 линии през нощта 

Гражданската организация Спаси София внесе днес в Столичната община над 31 000 подписа в подкрепа на концепцията им за въвеждане на нощен градски транспорт в София.

Те представиха своя проект предвиждащ въвеждането на 7 нощни автобусни линии. Те ще свързват всички големи квартали на София с центъра, гарата и летището, и ще се движат през половин час, давайки адекватна алтернатива за придвижване на жителите и гостите на столицата през нощта.

източник: OffNews

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)