Националния военноисторически музей

Нощ на отворени врати в Националния военноисторически музей

02 юли 2018

На 4 юли от 17.00 до 23.00 часа, по повод своята 102-ра годишнина, Националният военноисторически музей подарява на посетителите си свободен достъп както за постоянната хронологична експозиция и за временните си изложби, така и за колекционните зали, в които са представени богатите и изключително любопитни и ценни колекции оръжие, униформи и отличия. За доброто настроение на гостите от 20.00 до 22.30 часа ще се погрижат Представителният духов оркестър на Военноморските сили и Представителният духов оркестър към Националната гвардейска част.

По повод годишнината си музеят е подготвил и изложбата „Балкански пейзажи“, която може да бъде разгледана безплатно в галерия „Средец“ на Министерство на културата от 4 до 13 юли 2018 г.

Националният военноисторически музей е единственият в България, който представя три експозиции – външна с над 270 образеца на бойна техника, хронологична с над 28 000 експоната – свидетели на българската и европейската военна история, и колекционна, в която са представени трите най-стари и богати сбирки на музея – оръжие, отличия и униформи.

В експозициите на музея може да се видят както най-древният експонат на музея – коринтски шлем от VII – VI в. пр. Хр., вещи на българи, оставили дълбока следа в историята, така и на хиляди обикновени хора, чиято съдба е част от големия разказ на историята, съобщават от НВИМ.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: НВИМ

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)