„Ню Йорк – Мода за напреднали“ (видео)

25 март 2018

Днес ви предлагаме нещо шарено и забавно. Не пропускайте този филм на 25 март, Пространството на ДНК от 19 ч.

Създаден по модния блог и книгата на Ари Сет Коен, този документален филм разказва за седем изключителни нюйоркчанки на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота и остаряване с техния отличаващ се моден стил.
Все по-голямото влияние на уличната мода като културен феномен завинаги променя начина, по който гледаме на модата. През 2008 г. Ари Сет Коен започва своя блог, за да разкаже за стила и живота на по-възрастните граждани на Ню Йорк. Блогът на Коен привлича вниманието на международното модно общество и на индустрията, която основно привлича по-младите. А възрастните дами откриват славата и културното влияние. Документалният филм се фокусира върху някои от любимите субекти на Ари, чийто еклектичен личен стил и витален дух ги водят в подхода им към остаряването. Всеки един човек представя уникалния си поглед към житейските препятствия и тяхното преодоляване, доказвайки, че възрастта е просто състояние на ума.

Ето малко повече и за създателите на филма:

Ари Сет Коен
„Израснал съм в Сан Диего и най-добрата ми приятелка бе моята баба. Имам специална връзка с по-възрастните хора още от дете. Моята баба Блума ми каза, че ако искам да направя нещо творческо трябва да се преместя в Ню Йорк. През 2008, след смъртта на баба ми, най-накрая го направих – преместих се в NYC. Незабавно бях вдъхновен от невероятно облечени, жизнени и активни възрастните дами, които виждах из града. Взех назаем от съквартиранта си камера, (без да имам опит преди това) за да мога да снимам и интервюирам тези уникални по-възрастни хора. По това време аз живеех в Уилямсбърг, Бруклин и всеки ден посещавах една и също кафене. Лина работеше в кафенето и аз наистина бях запленен от чувството й за стил и невероятна енергия. Един ден просто влязох и казах: „Дойдох наскоро в Ню Йорк и си търся приятели.“ В началото Лина беше малко изненадана от откровението ми, но аз знаех, че с нея ще имаме много общо в бъдеще. Споделих й идеята си за започване на блог, в който да разполагам снимки и интервюта на стилни възрастни дами. Няколко месеца по-късно блогът бе реалност, като набираше много бързо популярност. По това време Лина вече работеше като видео-график и правеше модни видеоклипове. Тя се свърза с мен през Facebook и попита дали може да заснеме някои от моите прекрасни модели. Именно така се роди идеята за филма. Лина и аз започнахме да интервюираме някои от дамите от моя блог, и осъзнахме, че имаме история, която трябва да бъде разказана. Снимахме дамите в продължение на четири години и най-накрая сме готови да представят пред света нашия филм“.

Лина Плиоплайте
Тя е режисьорка, родена в Литва. В момента живее и работи в Ню Йорк. Началото на режисьорската си кариера си започва като студент по журналистика в Литва, а по-късно в CU Boulder. След като се премества в Ню Йорк през 2007 г., тя успява да развие любовта си към модата по време на работата си за списание NYLON. В момента работи по късометражни филми, музикални клипове и документални ленти за ярки личности. Advanced Style е нейният първи режисьорски дебют в игралното кино.

САЩ, 2014,

Режисьор – Лина Плиоплайт

Сценарий – Ари Сет Коен, Лина Плиоплайт
Оператор – Лина Плиоплайт
Музика – Кели Скар
Продуцент – Ари Сет Коен
Можете да го гледате:
  • 25.03.2018
    ПРОСТРАНСТВО ДНК – 19.00 часа

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)