1485155983_2_xm

Ню Йорк Таймс цитира 19’ за Тръмп

23 януари 2017

Най-авторитетният вестник в света Ню Йорк Таймс, който всички световни лидери и милиардери четат на закуска, започва анализа си на европейската реакция на встъпването на новия президент на САЩ с цитат на основателя на в.19’: „Изборът на господин Тръмп означава: „Уволнени сте” за политическите елити на Америка и на целия свят”, декларира Борис Ангелов, съосновател на Европейското Тръмп общество, което засега е в България, но има и по-широки аспирации”. Така пише в специален репортаж от софийския книжен център Гринуич, където бе даден стартът на организацията кореспондентът на НЙТ за Източна Европа Рик Лайман. Той бе гост на събитието.

Известният американски журналист се вдигна специално от Варшава по покана на другия съосновател на Тръмп обществото Борислав Цеков. Неговата книга Доктрина Тръмп също е акцент в репортажа, както и мнението на един от участниците в дискусията – известния икономист и бивш зам.-министър на финансите Илия Лингорски. Сред останалите гости бяха интелектуалци, политици, социолози, журналисти, даже съветници на вицепремиери в Министерския съвет в оставка. Не мина и без хейтъри, но невъзпитаните провиквания, при положение, че в залата имаше специален микрофон за въпроси, не помрачиха настроението.
След положителния за България увод, са анализирани реакциите в други държави, където встъпването в длъжност на новия американски президент не беше прието толкова радушно, в някои дори и на нож с многохилядни митинги на жени, които не бяха засегнати от изнасилванията на Клинтън, но сега са против Тръмп, понеже бил се пошегувал.

текст: 19’

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)