ice1-880x498

Няколко полезни приложения на леда

06 юли 2020

Първото, което ни идва наум, когато стане дума за съчетание между лед и лято, са разхладителен коктейл „Мохито“ (или друг, по ваш избор) или пък едно бяло, ледено фрапе. Замръзналите кубчета обаче могат да послужат и в няколко други сфери, най-вече за красота и здраве, ако се доверим на сайта Bright Side.

Лед за по-гладка кожа

Всяка вечер или преди лягане, опитайте следното: измийте си лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и внимателно масажирайте областта на врата и лицето за около три минути. За няколко дни ще забележите резултати: кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Освен това терапията предотвратява бръчките и помага да спите по-добре.

Лед

Лед срещу разширени пори

Минете с кубче лед върху лицето си за няколко минути. Ако проявявате постоянство, че видите, че разширените и отворени пори ще се свият за няколко дни.

Лед при подпухнали очи

Има много причини да се събудите с подпухнали очи, дори да не сте плакали цяла нощ. Ледът е най-добрият помощник в подобни случаи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и внимателно масажирайте в продължение на две минути с бавни кръгообразни движения.

Лед

Лед за топене на мазнините в областта на корема

Поставете пакет с лед върху корема за 15 минути. Махнете го за три минути, след което повторяйте упражнението в продължение на един час (но не повече). Ефектът е гарантиран, защото ледът трансформира белите мастни клетки в кафяви, които по-лесно се изгарят.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)