phpvucxdk_800x

Няма да глобяват шофьорите без винетки до 15 януари

05 януари 2019

Гратисният период за електронните винетки до 15 януари означава, че ако ви спре тол полицията и нямате електронна винетка, служителите ще ви покажат как да си я купите онлайн или ще ви насочат към най-близкия пункт за продажба, но глоби няма да има. Това разясни шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов ден след като ръководството на националното ТОЛ управление даде гратисен период за неглобяване на шофьори без електронни винетки.
Изявлението на Глосов дойде след среща при премиера Бойко Борисов, на която заедно с Националното сдружение на общините в България беше договорено, че ако една община желае жителите й да пътуват безплатно по пътен участък от републиканската мрежа, ще трябва да поеме поддръжката му.

БГНЕС

Първоначалното твърдение на шефа на АПИ за липсата на електронна винетка беше, че ако камерите снимат автомобил без такава, глоба за шофьора ще има. След това обаче той уточни, че до 15 януари тол полицията ще бъде толерантна към шофьорите без електронна винетка и при спиране служителите ще показват на шофьора как да я купи през мобилно устройство или ще го насочват към най-близкия пункт за продажба в брой или с карта.
Зад твърдението, че това е гратисен период с цел консултиране, но не и гратис за некупуване на винетка, застана и ресорният министър Петя Аврамова.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)