Hen Headshot

Няма замърсено с фипронил пилешко месо у нас

29 септември 2017

Няма замърсено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщава Българска агенция по безопасност на храните.
С цел гарантиране на безопасността на храните, предлагани на пазара и във връзка със засиления официален контрол по отношение на разпространението на продукти, замърсени с фипронил, Българската агенция по безопасност на храните извърши лабораторно изпитване на птиче месо, пише в съобщение на пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Проби за анализ са били взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е било както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки.

Пробите са били изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите са показали, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месото.

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиленият мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар, съобщава БАБХ.

От началото на октомври до края на 2017-та година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ, както за целите на самоконтрола, така и за целите на официалния контрол.

БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба, пише още в съобщението.

снимка: bostonmagazine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)