Кафе

Обича ли българинът да пие кафе, какво и по колко на ден?!

11 януари 2020

Обичате ли да пиете кафе? А дали сте част от една точна представителна извадка за България? Ето ви и отговорите. 69% от пълнолетното население на страната пие поне по едно кафе на ден. Други 11% консумират между 1 и 4 кафета седмично. Това сочат резултатите от социологическо проучване за навиците за консумация на кафе и кафе културата в България.

Повече от половината (58%) смятат, че сънародниците ни „много обичат да пият кафе“, а други 34%, че по-скоро обичат да пият кафе. Едва 1% посочват, че българите по-скоро не обичат да пият кафе.

кафе

Проучването затвърждава и мнението, че кафето е неизменна част от комуникационната култура на българина, като „да пием по кафе“ е станало нарицателно за среща с приятели. На въпроса „А с кого вие лично обичате да пиете кафето си?“ най-голям е делът на приятелите – 26%.

Това е особено видно при младите хора на възраст 18-29 г. – 45% от тях посочват, че обичат да пият кафето си с приятел. Близо ¼ от запитаните (23%) посочват, че пият кафето си в компанията на половинката си. Делът на хората, които предпочитат да консумират кафе сами е 15%, като най-често този отговор се среща при хората над 60 години.

Българите са традиционалисти по отношение на вида кафе, което консумират, но не са малко и тези, които обичат да експериментират с нови вкусове и аромати – 34%.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)