991-ratio-pytishta-stroitelstvo

Обновяват над 460 км републикански пътища от втори и трети клас

21 ноември 2018

Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането на модерна и безопасна инфраструктура е приоритет на правителството. Това е една от мерките, които се предприемат от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за намаляване на броя на загинали при пътно-транспортни произшествия, пише Dariknews.bg.

Работи се по завършване на магистралите „Хемус“ и „Струма“, беше подписан договорът за модернизация на пътя между ГКПП Калотина и Драгоман, в ход са процедури за участъци от пътя между Видин и Ботевград. Рехабилитират се главни пътища между големите градове на страната, но не са забравени и по-малките, акцентират от ведомството.

Вижте още: Магистралата София – Видин ще се изгражда 2020-2021 година

Към момента са сключени договори по ОП „Региони в растеж 2014-2020″ за рехабилитация на 224 км второкласни пътища и 239 км третокласни пътища, е информирал зам.-регионалният министър Валентин Йовев. Освен това с над 200 млн. лева от държавния бюджет се работи по подобряването на още 36 пътни обекта. Предстои да бъдат обявени открити процедури на стойност над 10 млн. лева по Програма „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014-2020″.

Предвиждаме и интелигентни транспортни системи за управление на трафика, които ще дават информация за пътната обстановка в реално време за пътуващите, е допълнил още Йовев. Той е подчертал, че трябва да се работи и за промяна на мисленето на водачите на пътя.

Снимка: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)