unnamed (6)

Образът на „Кармен“ омагьоса Пловдив

12 ноември 2016

На, 9 ноември, в зала „Колодрума“ в Пловдив от 19:00 часа се състоя забележителният спектакъл „Kaрмен“. Мащабната продукция е част от серията OPERA GOLD, която ни срещна с най-актуалните и популярни имена от световната оперна сцена. Едно от тях е грузинската звезда Анита Рачвелишвили, която изгрява на Ла Скала именно в ролята на Кармен. Огненият образ и вокалната мощ на Анита разтърсиха българската публика сред внушителен декор и под впечатляваща режисура на Огнян Драганов.

unnamed

Ето какво споделя именият български оперен певец Орлин Анастасов, съорганизатор на спектакъла преди събитието: „Предстои да видим една мащабна постановка, смея да твърдя грандиозна. Огрномните размери на сцената  и големината на залата ни позволиха да построим нещо наистина впечатляващо. За сценичната адапция се погрижи един от най-добрите ни режисьори Огнян Драганов. Ще има много голяма масовка, която включва  коне, а участието на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур” е гаранция за едно динамично и доста интересно преживяване.“

unnamed (7)

Освен звездата на Ла Скала и Метрополитън, АнитаРачвелишвили, която  се превъплати в любимата си роля – тази на Кармен, на сцената в зала „Колодрума“ се качиха още Micheil Shashaberidze  в ролята на Дон Хозе, Венцислав Анастасов като Ескамилио и Йоана Железчева, която играе Микаела. Диригент бе  Вилиана Вълчева. В спектакъла видяхме и още солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора, както и Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)