Freak Show на Ованес Торосян

Ованес Торосян пуска революционния театър Freak Show

01 април 2019

На 4 април в столичния клуб City Stage ще се случи нещо различно – One Man Show, изпълнено от 5 души под името Freak Show. Една изключителна смесица между театър и шоу, която със сигурност ще постави нови измерения на хумора. Това е лутане чрез забавните форми на гротеската в отговор на въпроса „“къде и какви са съвременните супер герои“ и „има ли въобще Герои в нашето време“? Една смешна гледна точка за спасяването на света, даваща усещане за увеселително влакче.

Нужен ли ни е театърyt днес или по скоро излезе от употреба и настани формите си в желание да оцелее в не театрални места или просто изчезна в търсене на зрелището? Не се ли превърна театъра в Коминочистач , който всеки иска да докосне за късмет и да се снима с него, но същия този човек попитан , има ли нужда света от коминочистачи , ще отговори че можем да се лишим първо от тях . „Трагедията за едни е комедия за други“.

Freak Show на Ованес Торосян

Все пак никой вече не използва комини, затова няма нужда и от коминочистачи. Това поставя въпроса има ли нужда от театъра , реална истинска нужда и потребност или изчезна, той е нужен само за да забавлява? А ние това го можем. Къде са супер героите? Къде са творците? Кой пази човешкия духа и къде е той – може би в кафенето , може ви под формата на шоу или може ви под стола? Ние правим ли нещо за да го опазим или сме подчинени да угодим на зрителя, вместо да го провокираме или сме готови на всичко за да сме продаваеми и харесвани на всяка цена?

Нека за момент си представим, че човешкия дух е поставен до стената и в главата му е опрян пистолет. Ще посмеем ли да сложим главата си пред пистолета или просто ни удовлетворява да бъдем зрители? Театърът нужен ли ни е или вече имаме необходимост само от шоу? Има ли го Истинското зрелище?Няма ли да ви хареса ако някой от нас умре по време на това шоу? Няма ли да е уникално преживяване? О, ще бъде. Представете си че в момента има бутон пред вас. Натискате бутона и някой от нас се запалва и умира в гърчове и агония пред вас. Въпросът ни е: Натискате бутона или чакате друг човек да го натисне? По точния въпрос е не дали ще бъде натиснат , а кой първи ще го натисне! Елате да видим! Freak Show под режисурата на гениалния Ованес Торосян!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)