food1

Овчарски гювеч със заливка

12 март 2018

Необходими продукти:


3-4 големи глави лук
1,500 кг червени чушки
1 люта чушка
1,500 кг домати
4 скилидки чесън
50 мл олио
сол, черен пипер на вкус
200 г сирене
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
3-4 яйца
1 и половин супена лъжица брашно за сгъстяване

Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте добре олиото и добавете към него нарязаните на ситно лук и чесън. След като поомекнат се слагат нарязаните чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците са поомекнали се прехвърлят в тавичка или гювечета и към тях се добавя натрошеното сирене.

Разбърква се леко и се залива с яйчено-млечната смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете ястието с нарязан магданоз.

Снимка: istock

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)