10244015-shutterstock_426393847-650-e52ea9d114-1484652580

Огретен с брюкселско зеле

18 юни 2019

Необходими продукти:

  • около 20 бр. брюкселско зеле, измито и почистено
  • парче сирене горгонзола (на вкус)
  • 1 ч.ч. нарязани орехи
  • 1/2 ч.ч. фина галета
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

Кипнете в подсолена вода или задушете брюкселското зеле до омекване.
Намаслете тиган със слой зехтин и поръсете с галета. Отцедете свареното брюкселско зеле и го сложете в съда.
В купа смесете галетата със зехтина, солта, пипера и нарязаните орехи. Нарежете сиренето на малки кубчета и ги подредете върху брюкселското зеле. Отгоре поръсете със сместа с галетата.

Сложете в сгорещена фурна и изпечете огретена.

Снимка: © (с) zefirchik06/shutterstock   

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)