„Ода на радостта“ от децата на НУКК – за едно успешно европредседателство

30 юни 2018

Първите шест месеца у нас бяха посветени на дългоочакваното Председателство на ЕС. Много приказки се изприказваха, редица събития наистина се случиха, други може би не, но едно е сигурно – България бе във фокуса на профекторите, редица европейски лидери в различни области за първи път стъпиха у нас и всички заговориха за страната ни. При това с хубаво.

IMG_6738Високи оценки за първото българско ротационно председателство на Съвета на ЕС, подобрен имидж на страната, основен фокус върху европейската перспектива пред Западните Балкани и по-умерена равносметка за напредъка по останалите приоритети – това са основните изводи от националните представителни проучвания проведени през юни 2018 г.

Децата от проекта Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа

Децата от проекта Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа

Почти всеки втори български гражданин заявява, че е получил достатъчно информация през тези шест месеца. Международните среди също дават своята висока оценка. Освен срещана на върха и чисто политическите заседания и работа, в рмките на българското европредседателство се състояха и различни атрактивни събития на институциите, Столична община, Министерство на културата и други.

IMG_9792

Сред тях можем да отличим проекта за деца Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа, в който деца от 5 столични училща създадоха 28 арт инсталации на страните членки на Европейския съюз с рециклируеми материали, както и дигиталния Фестивал WEBIT, който показа новото и модерно лице на българия и я ситуира като лидер в технологиите в Европа.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)