Ойстери и шампанско – класика в жанра на Новогодишната трапеза

31 декември 2016

След броени часове ще изпратим завинаги в собствените си истории 2016 година, за да кажем добре дошла на Новата 2017 година. Каквито равносметки сме направили – направили! Каквито изводи сме си извадили – извадили! Сега е време да мислим за блясъка в очите, с който ще превъртим годишния календар. Нека го направим с усещане за лукс и безпогрешен стил! А за реализацията на това усещане предлагам ойстери! В комбинация с искрящо шампанско, защото иначе нищо няма да е същото.

DSC_0391
Ще ви представя една изключително лесна и много ефектна рецепта за ойстери, но обработени. Не сурови, както обикновено се хапват. То май по-лесно приготвяне от суров ойстер с подправки няма, но идеята ми е по-различна – да е нещо специално. Нали все пак е новогодишна нощ?!

DSC_0396
В тази рецепта най-трудни са две неща - първо: намирането на пресни и добри ойстери и второ: чупенето им. Ако се справите с тези две обстоятелства, то по-нататък вече е лесно – само вижте моята ексклюзивна и съвсем авторска рецепта и си я пригответе!

stampot 3

И ако все пак ойстерите са един изискан старт на новогодишната трапеза, то трябва да продължим вечерта с нещо също ефектно, но не и тежко и преяждящо, за да имаме сили за танци и купон. Затова – рибните  кюфтенца на Мариела!
Ще се убедите, че това е една  много вкусна идея за начало на 2016 година!

DSC_0400

Но! Ако забравите шампанското…Нищо не правим!
За ойстерите си е абсолютно задължително. За акомпанимент на рибените кюфтенца също може да продължите на шампанско или да преминете на леко бяло вино.

Всички прекрасни пожелания за 2016 година са разрешени! Давайте ги!
Да бъде честита!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)