Октобърфест Мюнхен 2017 – “O’Zapft is!” /видео/

17 септември 2017

На 16 септември 2017 г. кметът на Мюнхен отново извика „“O’Zapft is!”  или „Той е отворен“ ! Започна най-големият фестивал на бирата в света, който ще продължи 18 дни. И така! Какво може да се очаква през 2017 г.? Нови палатки, нови визии, някои нови функции, но едно е непроменено – добрата бира и милионите фенове!

Новата палатка „Марлзл“, е наследник на шатрата, монитрана преди години на хиподрума и за четвърта година ще приюти феновете на бирата от цял свят.  В нея могат да се настанят 3 500 души вътре и до 900 навън. Има и нова палатка, известна като Kalbsbraterei, която сервира традиционна бира за Октоберфест и ястия с телешко месо.

Октоберфест е култово събитие не само за Германия, а и за цяла Средна Европа. Той събира милиони почитатели на баварската бира всяка година в Мюнхен. както миналата година, така и тази  мерките за сигурност са засилени  и за биреният фестивал започна зад ограда.

Грабвайте куфарите и тръгвайте за Мюнхен! Дните на Октобърфест са уникални в столицата на Бавария, а прогнозата за хубаво време ще привлече за пореден път милиони почитатели на кехлибарената напитка, не само от Европа, а и от цял свят!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)