Picture16

Октомврийската революция от 1917 година – история в отзиви

07 ноември 2016

Октомврийската революция, наричана също Болшевишка революция, е въоръжен преврат в Русия, започнал на 7 ноември (25 октомври стар стил) 1917 година в столицата Санкт Петербург. Официалното й название в бившата СССР е Велика октомврийска социалистическа революция, но по същество, тя е въоръжен преврат и замяна на буржоазното управление, което идва на власт след Февруарската революция от 12 февруари същата година.
Каквото и да говорят историците, каквито и версии и размисли за събитието да се лансират, едно е сигурно – то промени съдбата на милиони хора по света и предимно в Русия и Източна Европа. Октомврийската революция със сигурност ще остане едно от най-специалните събития в новата човешка история. 
Еврейска Болшевишка Революция и Руски Комунизъм ръка за ръка. Имат ли право редица историци и анализатори да мислят това? Сами преценете:
 
Picture9

Кланът Родшилд отдавна беше проникнал в Русия и използваше огромните й природни богатства. Още през 1886 г. френската ротшилдова банка „Rothschild Frères” получава разрешение дългосрочно да използва големи руски петролни находища и основава „Каспийско-черноморска нефтена компания”, която бързо се превръща във втората най-голяма петролна компания в света. Кланът Родшилд отново налага своята власт, като негласно помага на Русия във войната с Япония, докато друг еврейски американски банкер –  Якоб Шиф спонсорира Япония. Целта е изтощаване на Русия и детрониране на императора чрез еврейско-болшевишка революция. През 1905 г. Ротшилд стои зад план на евреите, които с помощта на агента си Георгоий Гапон организират преврата. Руско-Японската война предизвиква силно брожение и недоволство сред народа, което се използва от евреите – болшевишките революционери.
Кървавата неделя“ е на 9-ти януари 1905 г. Бившия поп Гапон организира работниците от Петербург уж на „мирна демонстрация”, която привидно започва с молитва за здравето на императора и семейството му. Демонстрацията е в подкрепа на Петиция, която от името на работниците предния ден е връчена на императора. Но Петицията, без знанието и съгласието на работниците, е ултиматум на болшевиките за радикални политически и икономически промени в Русия, като те са убедени, че императорът ще ги отхвърли. Това влизало в плана на провокацията.
В-к „Святая Русь” пише:„Мирната демонстрация с искания до императора е организирана провокация от бившия поп Гапон – свързан с евреите болшевики чрез посредника евреин Пинхас Рутенберг“. Планът на провокацията предвиждал подставени лица да произведат изстрели по полицейската охрана и да се предизвикат сблъсъци, който да прераснат в кървава разправа, увличайки и войската. Сблъсъците действително се превръщат в истинска кървава битка. Евреите – организатори са изготвили предварително листовки за кървавите събития, които разпространяват из целия град и огромни тълпи работници се стичат към площада на „разправата с народа”, както пише в листовките. При този кървав сблъсък с участие на войската, двете страни дават повече от 1000 убити и над 2000 ранени.
Не се нуждаем от това, защото е мръсна работа на евреите” – коментира в-к  „Святая Русь.  „Мавр  сделал свое дело“. По решению ЦК партии, 28 марта 1906 г.  Гапон был убран для сокрытия следов провокации – пише в-к „Святая Русь” . Няма нужда от превод!

85642ec8df8e1f456a4ae63ad1f2ce0d (1)

Еврейският болшевишки план за революция и ликвидиране на монархията се  проваля, защото войската не преминава на болшевишка страна. Но кървавият сблъсък има много широк отзвук в цялата страна и предизвиква вълнения, които продължават повече от две години. Избухва масово стачно движение, а в армията и флота  бунтове. Властта все пак успява да овладее ситуацията в страната след първия опит за революция и  много евреи-болшевики бягат в Америка. След Руско-Японската война, както и последиците от Първата световна война в която е увлечена Русия, проточилите се военни действия създават тежка обстановка в страната. Властта не може да се справи с народното недоволство, особено на работниците и те стават лесна плячка на болшевишката комунистическа идеология, разпространявана от евреите. През 1917 г. в Русия избухват последователно две революции – Февруарска и добре организираната Октомврийска революция, които водят до ликвидирането на монархията.
Според марксистката и съветската историография, революционната вълна е предизвикана от създалата се революционна ситуация в резултат от избухналата и загубена от царската власт Руско-Японска война, както и негативните последици от Първата световна война. Според противоположни трактовки и оценки, революционните събития в Русия от началото на 20-ти век, са предизвикани в резултат от провокации по предварително изготвени планове с цел дестабилизация и промяна на държавното управление в Русия, както и налагане на комунистическата идеология от евреите болшевики.

Picture10

Ето някой еврейски банкери които подпомагат революцията и Ленин, за да наложи комунистическата диктатура: Кланът на Ротшилд са главните спонсори и организатори. Те са включили в заговора и други банкери – Якоб Шиф – американски еврейски крупен банкер, който отпуска на Ленин  над 20 милиона долара. Пол Уорбъргър – евреин, известен в Германия като Варбург, един от най богати банкери в Европа и верен съучасник на Ротшилд. Варбург, както и еврейските банкери Рокфелер и Морган отпускат доста милиони долара по сметките на Ленин и на Лев Троцки, който е втори след Ленин в ръководството на партията. Олаф Ашберг евреин банкер в Германия и Швеция и Уйлям Томпсън–евреин, директор на Чейз Нашънъл Банк. Те дават също много милиони долара на Ленин за революцията. Но парите, които банкерите отпускат за революцията набързо са стопени. Тогава Ленин се обръща за помощ към президента на САЩ, Уилсън, който веднага изпраща 20 милиона долара от специалния си военен фонд. Това е записано в регистрите на Конгреса. Еврейската болшевишка революция омайва руския пролетариат с революционните си идеи за „свобода, братство и равенство“ , които веднага го завладяват. Пролетариатът обаче  коварно е подведен от еврейските болшевишки организатори на революцията.

Picture8

Вождът Ленин и другите лидери, те също евреи убеждават пролетариата, че се борят за изграждането на нова политическа система – комунизма. Тя ще защитава работническата класа и ще премахне жестоката експлоатация, на която са подложени от капиталистите.Участниците в кървавата болшевишка революция без съмнение са убедени, че се борят за справедливост и равноправие. Но впоследствие разбират, че руската болшевишка революция е една голяма илюзия, измама и демагогия организирана от силното международно еврейско банкерско лоби, което финансира не само създаването на болшевишката партия, но и самата революция.

Майор Шулер – три мандата американски генерален консул в Русия, в телеграма от 1- ви март 1919 г. пише:„Може би не трябва да се казва в САЩ открито, но болшевишкото движение, от самото начало се контролира от евреи“. В друга телеграма Шулер също пише: “От 384 болшевишки комисари, двама са негри, 13 руснаци, 15 китайци, 22 арменци, и повече от 300 евреи. 264 евреи пристигнаха от Америка след падането на царското правителство“.

 Френският писател Р. Вошер, който е пребивавал в Петроград,  през 1919 г. пише в книгата си «L Enfer Bolchevik a Petrograd“:„ Колкото повече изучаваш тази революция, толкова повече се убеждаваш, че Болшевизма е еврейско движение“. 

Picture7

Вижте Съвета на Народните комисари, извършили Болшевишка Революция – Руския министерски съвет: Председател – Ульянов Ленин – евреин по майчина линия; Комисар по външните работи-Лев Троцки, евреин, сменя го Чичерин – полуевреин; Комисар по националностите – Джугашвили Сталин– евреин*; Председател на съвета на народното стопанство – Лури (Ларин) – евреин; Комисар по възстановяването – Шлихтер – евреин; Комисар по държавните земи – Кауфман – евреин; Комисар по държавния контрол – Ландер – евреин; Комисар по обществените работи – В. Шмидт – евреин; Комисар по селското стопанство – Прошян – арменски евреин; Комисар на Армията и Флота – Троцкий – евреин; Комисар за социалните помощи – Е. Лилина (Книгиссен) – еврейка; Комисар по образованието -Луначарский(Баилих Манделштам) – евреин; Комисар по вероизповеданията – Шпитцберг – евреин;   Комисар по вътрешните работи – Зиновиев (Апфелбаум) – евреин; Комисар по финансите – Исидор Гуковский – евреин; Комисар по изборите – Урицки – евреен; Комисар по правосъдието – И. Штейнберг – евреен; Комисар по евакуациите – Фенигштейн – евреин, заместен от – Равич и Заславский – и двамата евреи;
Реално при съветските ръководители място за неевреи народни комисари – министри няма!

В ЦК на Болшевишката партия  също всички са евреи. Начело е Ленин – евреин по майчина линия,  второ място заема Троцки-Лейб Бронштайн – евреин и на трето място в партийната йерархия Зиновиев–Апфельбаум- евреин. В Бюрото на Първия състав на Съвета на работническите и войнишки депутати на град Москва, също всички са евреи.Във  ВЦИК – избран на Четвъртият Всеросийски конгрес на Съвета на работническите и войнишки депутати – формално най-висшият орган на властта, състоящ се от 34 члена –  всички евреи.  В ЦИК – избран на Петия Конгрес на Съветите от 62 члена всички са евреи. И още много други държавни институции, които се ръководят само от евреи.

Посланникът на САЩ в Русия Дейвид Францис изпраща през януари 1918 г. следната телеграма: „Болшевишките лидери, мнозинството от тях евреи, 90% от които са емигранти завърнали се от САЩ. Тези емигранти по същество са интернационалисти, които малко ги е грижа за Русия, но се стремят да разпрострат влиянието си над целия свят, с помощта на световна комунистическа революция“.

снимки: web
данни: Fame

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)