0195a098543c6fe12e39ae49850ff23c62cbf2ff52

Октопод по гръцки с червено вино

21 май 2015

Необходими продукти:
1 кг октопод
1 ч. ч. червено вино
2 с. л. доматено пюре
2 кг. дребен луд
1 скилидка чесън
1 ч. ч. зехтин
3 броя дафинов лист
3-4 зърна бахар
20-30 черни маслини
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Уверете се, че октоподът е добре почистен и с отделено мастило. Залейте го в тенджера с вода и 100 мл оцет. Оставете да се вари за 1 час и 20 минути на умерен котлон. След това изплакнете под течаща вода и нарежете на парченца. Загрейте зехтина в широк съд на котлона и запържете едро нарязани лук, чесън, добавете октопода и разбъркайте хубаво. Долейте подгряното вино, добавете маслините и оставете да поври 5-10 минути. Прибавете след това доматеното пюре и разбъркайте за 10 минути, като добавите подправките и малко водичка. Оставете да ври, докато остане почти само на мазнина.

снимка: gwendolline.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)