hollandeaversailles1

Оланд: „Сирия се превърна в най-големия завод за тероризъм!“

17 ноември 2015

Назначаване на нови 5000 полицаи и 2500 съдии и прокурори, създаване на Национална гвардия, отнемане на гражданството на заподозрените в тероризъм, затваряне на джамиите, проповядващи салафизъм, изпращане на допълнителни войски в Близкия изток и коалиция за унищожаването на „Ислямска държава“.Това са само част от безпрецедентните мерки за сигурност, които президентът на Франция Франсоа Оланд предложи на двете камари на френския парламент в двореца Версай.

Както бе съобщено и по-рано, Оланд удължи извънредното положение в държавата с 3 месеца. Ще бъдат хвърлени сериозни усилия в сферата на сигурността. Това включва назначаването на допълнителни 5000 полицаи и жандармеристи, 2500 съдии и прокурори и създаването на Национална гвардия от резервисти. Ще има промени в конституцията в частта й за извънредните положения, както и нови закони, свързани с разузнаването и тероризма. Предвижда се разширяване на правата на силите за сигурност да използват оръжие, както и сериозно увеличаване на наказанията за престъпления, свързани с тероризъм.Ще бъдат затваряни джамиите, проповядващи салафизъм. Ще се отнема френското гражданство на съпричастните към ислямизма и заподозрените в тероризъм. Всички имигранти, преценени като потенциално опасни, ще бъдат експулсирани незабавно.

Оланд: "Сирия се превърна в най-големия завод за тероризъм!"

Отпада намерението за намаляване на военните бюджети и съкращения в армията до 2019 г.Ще бъдат изпратени допълнителни войски в Близкия изток – начело със самолетоносача „Шарл Де Гол“, а военните удари в Сирия ще се утроят. Президентът обеща формиране на коалиция за окончателното унищожаване на „Ислямска държава“.

Сирия се превърна в най-големия завод за тероризъм, който светът някога е виждал. Ще продължим с въздушните удари в следващите седмици“, каза Оланд.

Държавният глава е категоричен, че трябва да бъде свикана сесия на Съвета за сигурност на ООН. Предстои и френският президент да се срещне с американския и руския си колега Барак Обама и Владимир Путин, за да обсъдят действията си срещу „Ислямска държава“, която стои зад атентата в Париж.

Оланд завърши речта си с думите: „Тероризмът няма да унищожи Републиката, защото Републиката ще унищожи тероризма!“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)