Оланд

Оланд: Това е акт на война

14 ноември 2015

Терористичните атентати, които бяха извършени снощи, са подготвен отвън „акт на война“. Това заяви френският президент Франсоа Оланд след извънредната среща на Съвета по отбрана в Елисейския дворец. „Терористичните атентати в Париж и край стадиона „Стад дьо Франс“ са акт на война. И пред лицето на войната страната трябва да вземе подобаващото решение“, каза той. Според него зад този акт стои „терористичната армия – организацията „Ислямска държава“.

Този акт на война беше подготвен, организиран и планиран отвън с участието на вътрешни съучастници, които трябва да бъдат арестувани. Франция ще задейства всичките си, разрешени от закона сили срещу „Ислямска държава”, както в страната, така и в чужбина, категоричен беше френският президент. „Франция, която стана жертва на страхливо, срамно и жестоко нападение ще бъде непреклонна по отношение на варварите от Ислямска държава. Ние ще действаме с всички средства в рамките на закона“, категоричен е Оланд. Той подчерта, че действията срещу ислямистите ще се водят „на всички бойни полета – както вътрешни, така и външни“. Тези действия, добави Оланд, ще бъдат съгласувани със съюзниците, които сега също са изложени на тази заплаха. Френският парламент ще се събере на извънредно заседание в понеделник, 16 ноември, каза Оланд.

Оланд съобщи, че в страната ще бъде обявен национален траур от три дни и декретът вече е издаден. Той подчерта, че терористичните атентати, отнели живота на най-малко 128 души, са „истинско варварство“

снимка: media.rtl.fr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)