19621467_669910963208056_653192327_n

Омлет от пачи крак от долината Вахау

02 юли 2017

Днес ще пътешестваме из областта Вахау, разположена по долината на река Дунав в Австрия. Красивото поречие в района между селищата Мелк и Кремс е една истинска експозиция на открито и е обявен за паметник на световното културно – историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Митове, легенди, приказна природа, замъци и манастири, кокетни селища и вино, свързани в единно цяло от река Дунав.

Още по темата: Вахау – песен за Нибелунгите, Дунав и хубавото вино! /Част 1/

Районът е известен, също така, с едни от най-добрите вина в Европа, както и със свои кулинарни традиции, съхранили вкусовете на австрийската кухня и особеностите на района.

И докато се разхождаме из богатствата на района, време е за обяд! Да опитаме нещо типично австрийско в един кокетен Gasthouse в селището Вайскирхен.

19576048_669913433207809_1081999040_n

Предлагаме ви да опитаме днес едно типично ястие от района на Вахау, което е бързо и лесно за приготвяне и ще ви пренесе в очарованието на дунавския регион.

Необходими продукти:

гъби пачи крак
яйца
пресен лук, сол, чер пипер
варени картофи

19578502_669910923208060_1584029051_n

Приготвянето е повече от лесно – гъбите пачи крак се измиват и подсушават. Задушават се в масло за не повече от 3-4 минути. Добавят се разбитите яйца, сол и чер пипер и се бъркат. Гарнираме с прясно нарязан зелен лук и варени картофи.
Задължителният елемент към това типично австрийско ястие е добре охладено вино от прочутия сорт Ризлинг Смарагд.

Още по темата: Домейн Вахау – избата, където се ражда прочутия Ризлинг смарагд

19622648_669911016541384_942355726_n

Наздраве и…да пътешестваме из Вахау! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)