cauliflower-omelet-596034

Омлет с карфиол

22 декември 2018

Необходими продукти:
карфиол – 1 голяма глава
лук – 2 глави
олио
куркума – 1 ч.л.
магданоз – 2 връзки
брашно – 3 ч.л.
бакпулвер – 1 ч.л.
яйца - 8 бр.
сол
черен пипер

Вижте още: Азиатски омлет

Начин на приготвяне:
Измийте карфиола, отделете розичките и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Извадете ги, разделете ги на две, пасирайте едната част и я оставете да се охлади. Нарежете на ситно лука и го запържете в малко мазнина. Добавете към него куркумата, разбъркайте и отстранете от огъня. Скълцайте на ситно магданоза. Когато всички продукти изстинат, смесете пасирания и непасиран карфиол, брашното, бакпулвера, лука и магданоза. Добавете разбитите яйца, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Загрейте в голям широк тиган няколко супени лъжици мазнина. Изсипете сместа в сгорещеното олио, разстелете и веднага намалете огъня на слаб. Покрийте и оставете да се готви. Обърнете омлета и го оставете да се задържи и от другата страна.

Снимка: Eatsmarter.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)