2ff6210d41d0438423f1a2cb96d5c509

Опашки по бензиностанции, колони към Кулата

03 септември 2016

От днес започва първия за месец септември блок от 4 почивни дни и стотици хора предпочетоха да се възползват от все още приятното време и да потеглят на път.

Засиленият трафик в столицата се усеща още по тъмно. Дори по бензиностанциите всички колонки са напълно заети още от 4:30 часа сутринта, съобщават от dnes.bg.

Трафикът пък е очаквано доста засилен и АМ „Струма“ е доста натоварена. Движението в посока „Кулата“ е като в натоварен делничен ден, въпреки ранните часове на почивните дни. Колите се движат в колона, но поне пък тежкотоварните автомобили са спрени.

В станалото пословично с черната си хроника Кресненско дефиле пък въпреки ранния час и засиления трафик агресивни водачи не са липсвали. Въпреки предупрежденията много шофьори са изпреварвали в завои, засичали са други участници в движението и т.н.

С приближаването на границата с Гърция пък ситуацията става все по-тежка. Опашките по бензиностанциите преди Сандански са буквално километрични, колоните са започвали още в най-дясна лента на магистралата.

Колоната за ГКПП „Кулата“ още в 6 часа е била дълга 5-6 километра. Въпреки че от българска страна е предприет олекотен режим на преминаване, гръцките пунктове проверяват автомобилите и това забавя чакащите. В 7 сутринта шест пункта са обслужвали автомобилите. Преминаването на границата става за малко над час.

Едва вчера технически срив в системите на МВР, които обслужват ГКПП-тата и КАТ предвизвика опашки по границите. Вчера по КПП-тата граждани на ЕС бяха пропускани по облекчен режим, но въпреки това преминаването беше забавено.

Малко по-късно МВР съобщи, че проблемът е остранен и е възстановена работата на граничния контрол на ГКПП-тата и на пунктове в сградите на КАТ.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)