Оризова каша по датски

Оризова каша по датски

30 септември 2015

Необходими продукти (за четири порции):
1 л. мляко
500 ml вода
1 ч. л. сол
200 гр. ориз
1 ч. л. канела
100 гр. масло

Начин на приготвяне:
Смесете водата и ориза в подходящ дълбок тигани и ги сложете да заврат. Оставете ги да врят 2-3 мин., като разбърквате постоянно. Добавете млякото, разбъркайте добре и оставете да заври повторно, след което намалете огъня и разбърквайте постоянно за около 10 мин. Покрийте с капак и оставете да къкри още около 30 мин. Овкусете със сол. Сервирайте ястието топло, поръсено с канела, с малка бучка масло във всяка порция.

снимка: politiken.dk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)